Що буде, якщо пити пиво щодня? Лікар дав чітку відповідь

Читать на русском
Автор
12252
Експерт пояснив, як впливає пиво на організм чоловіків та жінок
Експерт пояснив, як впливає пиво на організм чоловіків та жінок. Фото pixabay.com

Також лікар назвав дозу, за якої знижується шкода пива на організм

Для багатьох кухоль пива ввечері це простий та доступний спосіб розслабитися та відпочити, проте не всі знають, які наслідки для організму має така звичка. Про це розповіли у столичній клініці Юрія Габорця.

Лікар вищої категорії та керівник клініки Юрій Габорець пояснює на сторінці у TikTok: "Люди знімають стрес увечері і потім з пари банок переходять на 2-3 літри за вечір. А потім ще й вранці замість кави починають пити пиво. І так по колу. Результат, — навантаження на серце, підвищений артеріальний тиск, сечогінний ефект дає ще навантаження на нирки, набряки, гастрити, печія. У чоловіків знижується потенція та розвивається пивний живіт. У жінок порушення циклу, з’являються вусики та на обличчі судинні зірочки. Плюс у всіх поганий поверхневий сон і поганий настрій. Як варіант це ворота в цукровий діабет та перехід до міцніших напоїв".

За його словами, особливо актуальною є ця тема для жінок і підлітків, оскільки вони не так бояться вживати слабоалкогольні напої, як міцний алкоголь.

"Тому краще себе обмежувати: чоловікам один літр, а жінкам до пів літра раз на тиждень, тоді шкода буде меншою", — підсумував Габорець.

Варто зауважити, що пиво — це не тільки популярний напій, його ще можна використовувати в кулінарії. Крім того, пиво є ефективним засобом для боротьби із брудом на кухні.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.