Шлях до покращення здоров’я шлунково-кишкового тракту. Поради від компанії "Здоров’я"

Читати російською
Автор

Захворювання органів травлення охоплюють широкий спектр станів, які впливають на шлунково-кишковий тракт (ШКТ), включаючи стравохід, шлунок, печінку, жовчний міхур, підшлункову залозу, тонкий і товстий кишківник. Ці захворювання можуть завдавати значного дискомфорту та навіть становити загрозу для життя. На щастя, медична наука досягла значних успіхів у лікуванні захворювань, пропонуючи пацієнтам нові можливості та покращені результати.

Здуття живота – це поширена проблема з травленням, яка характеризується відчуттям повноти, стягнутості або здуття живота. Часто це відбувається через надмірне газоутворення або порушення в роботі травної системи. Хоча випадкове здуття живота є нормальним явищем, постійне або сильне може викликати дискомфорт і погіршити якість життя людини.

По-перше, треба обмежити споживання продуктів, що викликають газоутворення: уникайте або зменште споживання квасолі, сочевиці, броколі, капусти, цибулі та газованих напоїв. Пам’ятайте про харчову непереносність лактози або глютену, що може сприяти здуванню живота. Виявлення та усунення тригерних продуктів може допомогти полегшити симптоми.

Фармацевтична компанія "Здоров’я" випускає лінійку препаратів проти здуття живота під назвою КоліГаз-Здоров`я у формі м’яких капсул, жувальних і звичайних таблеток, вкритих оболонкою. Симетикон, який входить до складу препарату, – це нетоксична інертна поверхнево-активна речовина, виготовлена на основі кремнію, піногасник. Він змінює поверхневий натяг пухирців газу, що утворюються у кишківнику, і спричиняє їх руйнування. Речовина діє винятково на поверхні пухирців газу і не всмоктується слизовою оболонкою травного тракту, після перорального вживання виводиться у незміненому вигляді. КоліГаз-Здоров`я у формі м’яких желатинових капсул має ряд переваг перед звичайними таблетками, а саме — швидко розчиняється в шлунку, сприяючи швидкому всмоктуванню та ефективному доставленню активної речовини, легко ковтається, має відсутність неприємного смаку, а завдяки желатиновій оболонці довго зберігається стабільність дієвої речовини.

КоліГаз-Здоров`я показаний для симптоматичного лікування порушень з боку шлунково-кишкового тракту, пов’язаних з газоутворенням, наприклад метеоризму, у тому числі у післяопераційний період. Як допоміжний засіб при проведенні діагностичних досліджень органів черевної порожнини, а ще як піногасник при інтоксикаціях поверхнево-активними речовинами. Препарат у формі крапель застосовують для дітей від народження, а у формі капсул і таблеток — дітям віком від 12 років і дорослим.

Важко знайти людину, яка хоча б одного разу в житті не змушена була зіткнутися з таким неприємним розладом травлення як діарея. У такій ситуації допоможуть антидіарейні препарати зі швидким механізмом дії при розладах кишківника різного походження. Щоб застрахувати себе від несподіванок, у вашій домашній аптечці завжди має бути препарат ЛОПЕРАМІД-ЗДОРОВ’Я у формі таблеток. Препарат призначений для симптоматичного лікування гострої діареї у дорослих та дітей віком від 12 років

Одним із серйозних ускладнень діареї є зневоднення організму, що призводить до порушення кислотно-основної рівноваги, водного та електролітного балансу, білкового обміну. При цьому різко погіршується загальний стан хворого, людина з тривалою важкою діареєю потребує госпіталізації.

Препаратом для пероральної регідратації та корекції ацидозу є розробка компанії Здоров'я — лікарський препарат РЕ-СОЛЬ, який містить у своєму складі оптимальний набір електролітів (Na, K, Cl, цитрати) та глюкозу. РЕ-СОЛЬ показаний для відновлення водно-електролітного балансу, корекції ацидозу при гострій діареї легкого та середнього ступеня дегідратації (наприклад, втрата 3-9% маси тіла у дітей), при теплових ураженнях, що супроводжуються порушенням водно-електролітного обміну, з профілактичною метою використовується при теплових та фізичних навантаженнях, що призводять до інтенсивного потовиділення.

Хронічний запор зустрічається у 15–25% населення високорозвинених країн, причому поширеність його вища у жінок і людей похилого віку. Причини формування порушень моторики кишківника, що призводять до розвитку хронічних запорів, різні, і багато які з них формуються з дитинства.

Слабігель-Здоров’я це лікарський засіб, що сприяє пом’якшенню та полегшенню просування калових мас, стимулює рефлекс дефекації. Чинна речовина докузат натрію сприяє затримці води у фекальних масах, що своєю чергою збільшує їх об’єм. Час настання ефекту — 5–20 хвилин після введення. Лікарський засіб діє локально у прямій кишці. Також компанія "Здоров’я" випускає препарат Слабілакс-Здоров’я у формі крапель та таблеток. Натрію пікосульфат після бактеріального розщеплення у товстій кишці стимулює її слизову оболонку, прискорюючи перистальтику, сприяє кумуляції води та електролітів у просвіті товстої кишки, чим полегшує процес дефекації. Препарат показаний при запорах дітям віком від 4 років у формі крапель та дорослим у формі таблеток.

У повсякденному житті в усіх людей зустрічаються порушення функції кишківника. Зміни частоти та консистенції випорожнень, здуття живота, дискомфорт і навіть болі в животі можуть бути обумовлені дією не тільки зовнішніх, а й внутрішніх факторів (якість харчових продуктів, стреси, фізичне навантаження, порушення режиму харчування, вживання лікарських засобів, токсичні впливи, хронічні захворювання ШКТ, внутрішніх органів та систем).

Лікування шлунково-кишкових захворювань за останні роки досягло значного прогресу, що дає надію і покращує якість життя людей, які страждають на ці захворювання. Важливо підкреслити вирішальну роль раннього виявлення та профілактики в лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту. Обстеження, такі як колоноскопія та ендоскопія верхніх відділів кишківника, дозволяють виявити потенційні проблеми до того, як вони перейдуть у більш серйозні стадії. У поєднанні з корекцією способу життя та здоровим харчуванням різні профілактичні заходи можуть значно знизити ризик розвитку шлунково-кишкових розладів і сприяти загальному здоров'ю травлення.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.