Друга хвиля магнітних бур вже близько: як вберегтись від метеоудару

Читать на русском
Автор
3716
Магнітна буря 11 травня
Магнітна буря 11 травня. Фото ukr.net

Українцям слід запастить зеленим чаем та знизити фізичні навантаження

На Сонці стався сильний вибух, який спричинила пляма AR3296, і вона може принести хвилю магнітних бур на Землю. Одні з таких відбудуться вже сьогодні, 11 травня.

За даними Spaceweather, викид корональної маси (СМЕ) відбувся ще 9 травня. В той час він рухався зі швидкістю понад 1000 км/с, тож два дні поспіль магнітне поле Землі турбують бурі, потужність яких коливається від слабкого (G1) до сильного (G3) рівня.

Як повідомляє сайт Gismeteo, сьогодні на Землі очікується сильна магнітна буря і її активність прогнозується з 18:00 до наступного дня 0:00. 12 травня помірна буря ослабне після третьої години ночі, однак ближче до ранку знову збільшиться до 5 балів потужності. що дорівнює слабкій бурі. Потім запанують невеликі геомагнітні збурення.

Слід нагадати, що магнітна буря такої сили може зашкодити здоров'ю не тільки метеозалежним чи людям із серцево-судинними захворюваннями та порушеннями мозкового кровообігу, а й тим, хто не потрапляє у цю "вразливу" групу. Тож у цей день краще не перенавантажувати себе — не прибирати в саду чи колоти дрова, а більше відпочивати на свіжому повітрі десь на річці, якщо буде дозволяти тепла погода.

Насамперед, магнітна буря може бути також причиною відключення радіозв'язку і збоїв у роботі енергосистем.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про перенасичення кількісті сонячних плям у квітні. Синоптики зафіксували 96 плям, що перевищує прогнози вже 26-й місяць поспіль.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.