Коли турбує кашель: поради від фармацевтичної компанії "Здоров’я"

Читать на русском
Автор
Коли турбує кашель: поради від фармацевтичної компанії "Здоров’я"

Кашель — це рефлекторна дія, яка допомагає очистити дихальні шляхи від слизу, подразників та інших речовин. Хоча кашель є захисною функцією організму, він може стати неприємним і викликати дискомфорт, якщо не припиняється протягом тривалого часу. Ліки проти кашлю можуть допомогти полегшити кашель, пригнічуючи кашльовий рефлекс або розріджуючи та виводячи слиз з дихальних шляхів.

Існують три основні групи лікарських засобів, що застосовуються при захворюваннях, пов'язаних з кашлем: відхаркувальні засоби, засоби, що пригнічують кашель, та комбіновані препарати.

Відхаркувальні засоби допомагають розріджувати слиз у дихальних шляхах, полегшуючи його відкашлювання. Вони провокують збільшення вироблення слизу в легенях, щоб допомогти вимити подразники та інші речовини. До них відносяться гвайфенезин, ацетилцистеїн, бромгексин, амброксол.

Засоби від кашлю, що зменшують кашльовий рефлекс. Вони можуть бути корисними при лікуванні сухого, непродуктивного кашлю, спричиненого подразниками або іншими факторами. Прикладом протикашльових засобів є бутамірат.

Комбіновані препарати містять як відхаркувальний засіб, так і засіб для пригнічення кашлю. Їх часто застосовують для лікування кашлю, який супроводжується виділенням слизу, оскільки вони допомагають розріджувати слиз і пригнічувати кашльовий рефлекс. Ці препарати містять сполуки перших двох груп.

Фармацевтична компанія "Здоров'я" випускає великий асортимент препаратів, які представлені таблетками, шипучими таблетками, порошками для приготування розчину, сиропами, пероральними краплями.

Алтемікс та Алтемікс Бронхо — це фітопрепарати. До складу першого входить екстракт кореня алтеї, другого — крім екстракту алтеї кореня, ще екстракт трави чебрецю. Препарат має обволікаючу, пом’якшувальну, секретолітичну, бронхолітичну, протизапальну та антимікробну дії. Застосовувати дітям віком від 4 років.

Амброксол-Здоров’я — лінійка представлена таблетками, сиропом у двох дозуваннях та зручною формою саше. Основними перевагами саше є те, що замість цілої упаковки досить придбати необхідну кількість пакетиків з сиропом. Підходить людям, які бояться ковтати таблетки. Саше можна брати з собою в поїздку, на роботу і приймати "на ходу". Діюча речовина сиропу — амброксолу гідрохлорид — збільшує секрецію залоз дихальних шляхів. Препарат призначають при гострих і хронічних бронхопульмональних захворюваннях, пов’язаних із порушеннями бронхіальної секреції та ослабленням просування слизу. Сироп дітям віком до 2 років застосовувати за призначенням лікаря

Ацетал — лінійка препаратів з діючою речовиною ацетилцистеїн. До неї входять препарати Ацетал у таблетках 200 мг та 600 мг, Ацетал С у формі порошку для розчину 100, 200, 600 мг та Ацетал Солюбл шипучі таблетки 200 та 600 мг. Дозування по 100 мг або 200 мг дозволено застосовувати дітям віком від 2 років. Лікарські форми по 600 мг застосовуються дітям віком від 14 років та дорослим. Ацетилцистеїн застосовується для лікування гострих і хронічних захворювань бронхолегеневої системи, що потребують зменшення в’язкості мокротиння, покращення його відходження та відхаркування.

Бромгексин-Здоров’я у формі таблеток. При його застосуванні збільшується бронхіальна секреція, понижується в’язкість слизу та стимулюється активність миготливого епітелію, що сприяє просуванню мокротиння дихальними шляхами. Дітям призначають від 6 років

Мукалтин таблетки відхаркувальний засіб з екстракту кореня алтеї. Чинить помірну протикашльову дію, зменшує кількість нападів кашлю та їхню інтенсивність. Можливо застосовувати дітям віком від 1 року, розчинивши таблетку в теплій воді.

Грипоцитрон-БРОНХО у формі сиропу та крапель. Неопіатний протикашльовий засіб з центральною дією. Активним інгредієнтом препарату є бутамірату цитрат, який пригнічує кашель і покращує функцію дихання. Бутамірату цитрат має широкий терапевтичний діапазон, тому препарат добре переноситься навіть у високих дозах і добре підходить як засіб для усунення кашлю у дітей. Сироп можна призначати дітям від 3 років, краплі — від 2 місяців.

Кашель може бути неприємним і викликати дискомфорт, але існує багато різних типів ліків, які допоможуть полегшити його симптоми. Однак важливо зазначити, що ліки проти кашлю слід застосовувати з обережністю. Завжди краще проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати будь-які препарати. Особливо якщо у вас є супутні захворювання або ви приймаєте інші ліки. Крім того, зміна питного режиму, використання зволожувача повітря та уникнення подразників також допоможуть зменшити кашель.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.