Сила аргініну та риб'ячого жиру для ваших спортивних досягнень: поради від фармацевтичної компанії "Здоров’я"

Читать на русском
Автор
547
Сила аргініну та риб'ячого жиру для ваших спортивних досягнень: поради від фармацевтичної компанії "Здоров’я"

Біологічно активні сполуки допоможуть доповнити раціон

Спортсмени та любителі фітнесу завжди шукають способи покращити витривалість і пришвидшити відновлення. Хоча на ринку представлені різноманітні спортивні добавки, двома з найпопулярніших є амінокислота аргінін та риб'ячий жир. Амінокислоти є будівельними блоками білка і необхідні для росту та відновлення м'язів, а риб'ячий жир, що багатий на омега-3 жирні кислоти, покращує роботу серцево-судинної системи, зменшує запалення та допомагає відновленню м'язів.

Омега-3 жирні кислоти — це незамінні поживні речовини. Зокрема ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) та докозагексаєнова кислота (ДГК) нормалізують функціонування серцево-судинної системи, зменшують біль у м'язах та запалення. Вони запобігають порушенню серцевого ритму (аритмії), що може бути небезпечним для спортсменів під час інтенсивних фізичних навантажень.

Омега-3 жирні кислоти зменшують запалення, які викликають біль у м'язах і суглобах, що знижують рухливість. Сприяють кровотоку і транспортуванню кисню до м'язів, що допомагає спортсменам швидше відновлюватися після тренувань і знизити ризик травм.

Загалом, включення омега-3 жирних кислот до раціону спортсмена покращує спортивні результати та загальний стан здоров'я. Найбільше їх містить жирна риба (лосось, скумбрія, тунець), а також горіхи та насіння (чіа і волоські горіхи). Для спортсменів, у яких можуть виникнути труднощі з отриманням достатньої кількості омега-3 з їжею, доступні харчові добавки. Дієтична добавка ОМЕГА-3 риб'ячий жир, яка випускається вітчизняною фармацевтичною компанією "Здоров’я" у формі м'яких желатинових капсул, містить 500 мг омега-3 ПНЖК.

Кардіоаргінін Здоров'я сироп – оригінальний комбінований кардіологічний препарат. Це інноваційна розробка від компанії "Здоров'я", що використовується для комплексного лікування серцево-судинної патології. Препарат знижує ішемію міокарда, поліпшує коронарний кровообіг, нормалізує функціональний стан ендотелію коронарних та периферичних судин, має антигіпоксичні, мембраностабілізуючі, антиоксидантні та антирадикальні властивості. Аргініну аспарагінат та сукцинат, що входять до Кардіоаргінін Здоров'я сироп активують ферментативні процеси, стимулюють утилізацію жирних кислот і глюкози клітинами при фізичному навантаженні, проявляють позитивний ефект на аеробні процеси енергозабезпечення клітини, зменшують молочнокислий ацидоз.

Аргінін є донатором оксиду азоту, важливого для кровотоку і загального здоров'я серцево-судинної системи та збільшує приплив крові до м'язів під час тренування. Це допомагає поліпшити витривалість і відстрочити втому, що особливо корисно для високоінтенсивних тренувань і видів спорту на витривалість, таких як біг і їзда на велосипеді. Також аргінін стимулює вироблення гормону росту, який допомагає збільшити м'язову масу і зменшити кількість жиру в організмі. Його протизапальні властивості будуть корисними для спортсменів, які схильні до розвитку запалення і болю. Кардіоаргінін Здоров'я сироп допомогає прискорити відновлення та швидше повернутися до тренувань.

Отже, амінокислоти та риб'ячий жир — це потужні біологічно активні сполуки, які допоможуть спортсменам покращити результати, підвищити витривалість і підтримати загальний стан здоров'я. Однак важливо пам'ятати, що добавки не повинні замінювати здорове та збалансоване харчування.

Завжди консультуйтеся з лікарем перед початком прийому будь-яких нових добавок та препаратів і обов'язково дотримуйтесь рекомендацій щодо дозування.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.