Профілактика варикозу та зміцнення здоров'я ніг — поради від компанії "Здоров’я"

Читать на русском
Автор
693
Профілактика варикозу та зміцнення здоров'я ніг — поради від компанії "Здоров’я"

Весною, коли погода блискавично змінюється, а атмосферний тиск скаче туди-сюди, виникає ризик загострення варикозної хвороби. Саме в цей період суттєво посилюється навантаження на вени ніг, кров стає густішою, виникає тяжкість у кінцівках. Стає складно довго стояти або багато ходити, ноги починають буквально "нити", а хода стає важкою.

Підвищений тиск на вени в області тазу і ніг під час вагітності може призвести до розвитку варикозного розширення вен. Надмірна вага може чинити додатковий тиск на вени ніг, змушуючи їх працювати інтенсивніше та призводячи до розвитку варикозів. Робота, яка вимагає тривалого стояння або сидіння, призводить до накопичення крові в ногах, а далі — до даної проблеми.

На щастя, існує кілька кроків, які можна зробити, щоб запобігти розвитку варикозного розширення вен.

Регулярні фізичні вправи допомагають поліпшити кровотік і зміцнюють м'язи ніг, Наприклад такі види активності, як ходьба, їзда на велосипеді та плавання. Підтримання здорової ваги також знижує ризик розвитку захворювання.

Уникайте тривалого стояння або сидіння. Це створює додатковий тиск на вени. Якщо все ж доводиться довгий час знаходитися в одному положенні, то робіть перерви, щоб порухатися і розім'яти ноги. Підняття ніг над серцем на 15-20 хвилин кілька разів на день може допомогти поліпшити кровообіг і зменшити набряки.

Щодо місцевого лікування, креми з гепарином найчастіше використовують для профілактики та лікування варикозного розширення вен. Гепарин є антикоагулянтом, а це означає, що він може допомогти розрідити кров і запобігти утворенню тромбів. У випадку варикозного розширення вен він може допомогти зменшити запалення і поліпшити кровотік в ураженій ділянці.

Одним із вітчизняних препаратів на основі гепарину є гель Ліотромб 1000-Здоров’я, виробництва фармацевтичної компанії "Здоров’я". При нанесенні на шкіру гель чинить протинабрякову, антиексудативну, протизапальну та антикоагуляційну дію. Гелеподібна форма випуску сприяє кращому проникненню через шкірні покриви у місці нанесення, на відміну від мазевих форм. До складу допоміжних речовин препарату входить олія м'яти перцевої, що забезпечує знеболювальну та спазмолітичну дію, а також регулює артеріовенозний тонус.

Ліотромб 1000-Здоров’я гель показаний при захворюваннях поверхневих вен і пов’язаних з цим ускладнень (флеботромбоз, тромбофлебіт, поверхневий перифлебіт), травмах і забиттях, підшкірних гематомах.

При складних формах захворювання використовують більш спеціалізовані методи лікування варикозного розширення вен, такі як склеротерапія, лазерна терапія або хірургічне видалення уражених вен. Важливо проконсультуватися з лікарем, щоб визначити найкращий план лікування у вашій індивідуальній ситуації.

Отже, догляд за ногами має вирішальне значення для підтримки загального стану. Пам'ятайте, що здорові ноги — це основа здорового та активного життя, тому приділяйте їм належну увагу та турботу.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.