Несе серйозну загрозу здоров’ю: найнебезпечніші маринади для шашлику

Читать на русском
Автор
1209
Несе серйозну загрозу здоров’ю: найнебезпечніші маринади для шашлику

Небезпека може бути не тільки в м’ясі, а й у маринаді для шашлику.

Незабаром на вулиці стане дуже тепло, та й наближаються травневі свята, які йдуть під руку з "шашличним" сезоном. Попри війну в Україні, все одно знайдуться ті, хто ризикне вибратися на пікнік, або посмажать м'ясо десь на дачі. Шашлик на природі — це гарне і "смачне" проведення часу, проте така страва може завдати серйозної шкоди здоров’ю.

Однією з серйозних небезпек для здоров’я несе неправильний маринад для м’яса. Виявляється, є маринади, які є дуже шкідливими і навіть небезпечними. Про такі маринади і розповідає "Телеграф".

Дієтолог Ірина Морозова в коментарі для Голос.ua повідомила, що серйозної шкоди здоров’ю можуть завдати популярні маринади на основі оцту та майонезу. При дії високих температур майонез починає виділяти канцерогенні речовини, які дуже шкідливі для організму. Якщо ж маринувати м’ясо в оцті, можна зіткнутися з проблемами шлунково-кишкового тракту і нирок.

Також дієтолог не рекомендує використовувати при маринадах та кефірі, адже він перешкоджає засвоєнню заліза та білка. Крім цього Ірина Морозова не радить купувати і вже замариноване м’ясо в магазинах, адже невідомо якої якості, та й до терміну придатності є питання.

"Маринувати м’ясо я б порадила у кмині, цибулі, зелені та травах", — зазначила вона.

Шашлык

Такої думки і лікар дієтолог, голова наукової ради Асоціації дієтологів України Олександра Кириленко. У коментарі для OBOZREVATEL вона зазначила, що "неправильним" маринадом є кефір та інші кисломолочні продукти. Також дієтолог додала, що залишати м’ясо в маринаді на добу не можна, адже всі корисні мікроелементи втрачають свою структуру та властивості.

Зазначимо, що можливо на пікнік не вдасться вибратись і через погодні умови. Раніше "Телеграф" писав, що у травні на суттєве потепління розраховувати не варто, а температура в більшості регіонів не підійматиметься вище +18…+21. Крім того, останній місяць весни не порадує і сонячними днями, а ось чого вистачатиме, так це опадів, особливо в останні два тижні.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.