Що станеться з вашим організмом, якщо їсти яйця щодня

Читать на русском
Автор
6734
Яйця щодня — чи варто вживати
Яйця щодня — чи варто вживати. Фото https://ukr.media/

Більшість людей вважають, що цей корисний білковий продукт допомагає зміцнити організм

Яйця вважаються одними з найкорисніших та поживніших харчових продуктів. Це чудовий варіант на сніданок, та й взагалі – універсальний продукт, який може врятувати у будь-якій ситуації.

За словами нутриціолога Єлизавети Поточевської, передає obozrevatel, з яєць можна не лише починати день, але й вживати у кожному прийомі їжі.

Яйця — джерело необхідних людині речовин: вітаміни А, Е, D, K, В1, В2, В6, В12, а також кальцій, залізо, біотин, холін і лецитин. Завдяки таким корисним властивостям цей продукт потрібен кожному. А ще він легко засвоюється організмом.

Скільки яєць потрібно з’їдати за день

Фахівець рекомендує здоровій людині сміливо їсти по 1-2 яйця щодня. Звичайно, якщо немає жодних протипоказань до їх вживання.

Також Поточевська зазначає, що від способу приготування користь яєць не змінюється. Підійде як звичайна яєчня, так і омлет, варені круто або некруто, скрембл або французькі яйця пашот. Раніше гастроентеролог Нурія Діанова назвала найкорисніший спосіб приготування яєць.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.