Грибок та навіть некроз: чим і кому загрожує сон у шкарпетках

Читать на русском
Автор
926
Сон у шкарпетках корисний далеко не для всіх Новина оновлена 04 лютого 2022, 08:05
Сон у шкарпетках корисний далеко не для всіх. Фото ukr.media

При цукровому діабеті та атеросклерозі сон у шкарпетках може серйозно нашкодити.

У зимову пору деякі люди віддають перевагу сну у шкарпетках, щоб було тепліше ногам та комфортніше всьому тілу. Однак далеко не всі знають, що такий спосіб зігріти ноги загрожує проблемами зі здоров’ям.

Як повідомив лікар-хірург Армен Авакян, спати у шкарпетках категорично заборонено деяким категоріям громадян.

Кому заборонено спати у шкарпетках?

Як стверджує медик, спати у теплих шкарпетках категорично заборонено людям з порушенням кровообігу. Такі громадяни часто мають холодні ноги, адже кров не потрапляє до ніг.

Хірург каже, що захворювання має назву атеросклероз артерій нижніх кінцівок і частіше він буває у літніх людей.

"Людям з таким захворюванням категорично забороняється спати в теплих шкарпетках в спробах зігріти вночі ноги. У них порушено кровопостачання, через що захисні властивості шкіри ніг знижуються, в результаті можуть утворюватися і довго не загоюватися грибкові інфекції", — повідомив Армен Авакян.

Також сон у шкарпетках заборонений хворим на цукровий діабет, адже у них страждають судини й може розвиватися діабетична мікроангіопатія.

"Носіння шкарпеток вночі для таких людей може знову-таки привести до незагойних інфекцій. У найгіршому випадку справа може дійти до гнійно-некротичних захворювань і некрозу", — попередив лікар-хірург.

Водночас медик дав дієву пораду, як зігріти ноги перед сном — достатньо на кілька хвилин провести контрастний душ для ступнів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, який продукт добре впливає на сон та допомагає у регуляції цукру в крові.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.