Токсини мають властивість накопичуватися: нутріціолог відкрила небезпеку одноманітного харчування

Читать на русском
Автор
627
Харчування має бути різноманітним і включати багато фруктів, овочів та ягід
Харчування має бути різноманітним і включати багато фруктів, овочів та ягід. Фото nart.ru

Експерт радить звертати увагу на колір продуктів та вибирати завжди різні.

Тема збалансованого харчування дуже актуальна та важлива для здоров’я кожної людини. Немалозначну роль у нашому раціоні відіграють овочі, фрукти та ягоди, але далеко не кожен знає, як їх вживати.

Порадами із цього приводу поділилася нутриціолог Людмила Горбуля на своїй сторінці в Instagram.

За її словами, кожен з харчових продуктів відрізняється один від одного своїми корисними властивостями, а для того, щоб наситити організм усіма необхідними вітамінами, мінералами та антиоксидантами, нутриціолог радить їсти завжди різні продукти.

Також важливе правило вживання фруктів, овочів та ягід – міняти їх колірну гаму. Колір — це наявність антиоксидантів і кожен із кольорів по-різному впливає на організм і відповідає за різні функції. Фахівець з харчування радить, щоб у денному раціоні були присутні як мінімум три кольори.

Експерт зазначає, що всі овочі, фрукти та ягоди однаково корисні для організму. Навіть такі, у яких є деякі токсини, оскільки нашому організму в дуже маленьких дозах вони також необхідні. Проте, дуже важливо чергувати продукти.

"Якщо Ви будете їсти одні й ті самі продукти щодня, тоді токсини можуть накопичуватися. А це призводить до зниження імунітету та погіршення стану здоров’я", — наголосила Людмила Горбуля.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як очистити організм та відновити нормальне самопочуття після свят.