З’їв — і повеселішав: дієтолог назвала продукти, що піднімають настрій

Читать на русском
Автор
1212
Продукти, які впливають на наш настрій та стан
Продукти, які впливають на наш настрій та стан. Фото pexels.com

Дієтолог Світлана Фус розповіла, як за допомогою їжі підняти настрій.

У сучасних реаліях стрес практично став частиною життя кожного мешканця. Проте негативні думки та занепокоєння лише шкодять здоров’ю, і не лише психологічному, а й фізичному теж. Тому, щоб залишатися здоровими, потрібно частіше думати про хороше, шукати позитивні сторони у будь-якій ситуації, а також можна звернутися за допомогою та до певних продуктів.

Дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Інстаграм розповіла, що наш раціон може впливати на психологічний стан і назвала шість продуктів, які впливають на наш настрій.

"Це чудовий спосіб підвищити настрій і позбутися негативних думок " — запевняє дієтолог.

Топ-6 продуктів, що підвищують настрій

  • Жирна морська риба⁣⁣⠀

Морська риба багата на поліненасичені жири Омега-3, які полегшують симптоми тривоги і депресії. Намагайтеся вживати як мінімум дві страви з жирної морської риби на тиждень.

  • Горіхи⁣⁣

Сирі горіхи здатні позбавити від почуття туги. Вони знаходяться, крім поліненасичених жирних кислот, вітамін В6, магній, які заспокоюють нашу нервову систему, впливають на артеріальний тиск, причому, як у стані спокою, так і хвилювання.

  • Цільнозернові крупи⁣⁣⠀

У них міститься триптофан — амінокислота, яка сприяє виробленню серотоніну (для підвищення настрою) та мелатоніну (для поліпшення якості сну).

  • Свіжі та заморожені ягоди⁣⁣⠀

Ягоди багаті натуральними цукрами, вітаміном С та антиоксидантами, які опосередковано знижують почуття тривоги.

  • Молочні продукти⁣⁣⠀

Молочні продукти — це одне з джерел тирозину — амінокислоти, який є попередником дофаміну — одного з "гормонів щастя". Саме брак дофаміну викликає депресії та стрес.

  • Гіркий шоколад⁣⁣⠀

Природний антидепресант, який збільшує настрій. Але будьте обережні, продукт є достатньо калорійним! Оптимальна кількість чорного шоколаду для дорослої людини близько 25-30 грамів на день.

Раніше "Телеграф" писав, як зберегти фігуру та не зіпсувати своє травлення за час новорічних свят.