"Ніякі": Комаровський назвав каші, які можуть зашкодити організму

Читать на русском
Автор
1184
Лікар Комаровський назвав шкідливу кашу
Лікар Комаровський назвав шкідливу кашу. Фото pravda.com.ua

Відомий педіатр поділився списком круп, які не радять купувати українцям

Лікар Євген Комаровський вважає каші у гарних пакетиках, які зазвичай звикли бачити на полицях магазинів, не корисними та радить їх не купувати.

Про те, що у крупах із "порожніми" вуглеводами немає жодної користі, педіатр розповів на своїй сторінці в YouTube.

За словами Комаровського, першою до списку "ніяких" каш потрапила вівсянка. Йдеться про кашу швидкого приготування, яка продається у яскравих пакетиках і часто приваблює покупців. Педіатр зазначає, що такий продукт можна назвати "найшкідливішим, який тільки можна придумати".

Щоб отримати з вівсянки користь, педіатр порадив українцям купувати крупу в пластівцях, яку необхідно варити приблизно 15 хвилин.

Також до списку "шкідливих", за версією Комаровського, увійшла манка. Незважаючи на те, що ми звикли з дитинства до цієї каші, лікар зазначає, що вона містить вуглеводи, що легко засвоюються, тож не мають нічого корисного для нашого організму, адже манка при обробці позбавляється найкориснішого — оболонки.

Третя крупа, яку не варто купувати, і на думку лікаря вона вважається "ніякою", — білий рис. Він запевняє, що каша взагалі не несе жодної користі при вживанні.

Які ж крупи варто вживати?

Комаровський розповів, що, за версією лікарів з усього світу, є сім найкорисніших каш.

Педіатр радить українцям частіше купувати гречку, не пакетовану вівсянку, перлівку, пшоно, кукурудзяну крупу, бурий рис, а також лляну крупу.

Наостанок Комаровський зазначив, що користь круп залежить також від способу їх приготування.

Важливо! Цей матеріал підготовлений журналістом "Телеграфа" на підставі актуальних досліджень та має інформаційний характер, а не заклик до дії. Будь-яке рішення щодо здоровʼя має бути узгоджене з вашим лікарем.

Нагадаємо також, як лікар Комаровський розповів, чим і кому справді корисне молоко без лактози.