Кава допомагає запобігти інсульту: скільки чашок на день потрібно випивати

Читать на русском
Автор
2467
Декілька чашок кави на день допоможуть покращити самопочуття Новина оновлена 18 листопада 2021, 07:29
Декілька чашок кави на день допоможуть покращити самопочуття. Фото torrefacto.ru

Уберегти від розвитку різних захворювань може лише кава з кофеїном

Дослідження Біобанку Великобританії 2021 року показало, що для людей без діагнозу серцевих захворювань регулярне споживання від половини до трьох чашок кави на день знижує ризик смерті через серцево-судинні захворювання, інсульт та інші причини ранньої смерті в порівнянні з тими, хто не п’є кави. .

Про це пише CNN.

Декілька досліджень також показали, що три чашки кави на день можуть знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

За даними Британського товариства Альцгеймера, кава з кофеїном може допомогти мозку декількома способами, збільшуючи вироблення гранулоцитарного колонієстимулюючого фактора (Г-КСФ), який допомагає захищати та відновлювати нервові клітини головного мозку. Згідно з результатами дослідження, ні кава без кофеїну, ні кофеїн сам по собі не мають такого ефекту. Передбачається, що вся справа саме у каві з кофеїном.

У той же час, згідно з опублікованим у червневому випуску журналу Nutritional Neuroscience дослідженню, люди, які випивають більше 6 чашок кави на день, схильні до підвищеного ризику недоумства.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи можна пити каву людям, які хочуть скинути зайву вагу.

Важливо! Даний матеріал підготовлений журналістом "Телеграфу" на підставі актуальних досліджень і носить інформаційний характер, а не заклик до дії. Будь-яке рішення щодо здоровʼя має бути узгоджене з вашим лікуючим лікарем.