За яких симптомів коронавірусу слід терміново звертатися до лікарні

Читать на русском
Автор
1551
Рішення про госпіталізацію людини може приймати тільки лікар
Рішення про госпіталізацію людини може приймати тільки лікар. Фото Sebastian Gollnow

COVID-19 може провокувати задишку, біль в грудях і порушення свідомості

Чергова хвиля коронавірусної хвороби небезпечно зависла над Україною. Незважаючи на проведення масової вакцинації залишається велика ймовірність підхопити вірус. У кожної людини захворювання протікає по-різному, проте деякі симптоми можуть вважатися "стандартними".

Списком ознак, які можуть свідчити про ймовірну наявність ковіду і необхідності госпіталізації, поділилися у Міністерстві охорони здоров’я України.

У відомстві зазначають, що на стаціонар до лікарні потрапляють зараз ті пацієнти, у яких коронавірус протікає в середній і важкій формі. Їх відрізняють кілька особливостей.

Так, у подібних хворих діагностується ускладнення дихання, задишка навіть у спокійному стані або ознаки дихальної недостатності. Крім цього, пацієнти скаржаться на біль в грудях і зниження сатурації з киснем в крові до 92%. Також для важкої форми коронавірусу характерні ймовірні порушення свідомості.

МОЗ поділився небезпечними симптомами коронавируса

Існують ще й інші симптоми, здатні загрожувати життю пацієнта, проте їх визначають конкретно лікарі. Медики ж вирішують і те, чи варто забирати в лікарню людини, яка звернулася за допомогою, чи їй вистачить нагляду лікаря на дому.

У МОЗ наголошують, що регулярні консультації з сімейним лікарем можуть допомогти уникнути важких наслідків COVID-19.

До слова, за останню добу в Україні трохи зменшилася кількість госпіталізацій коронавірусних хворих. Однак статистика щодо померлих усе ще досить висока — деталі в нашому матеріалі.

Також "Телеграф" повідомляв, як йдуть справи в Одеській інфекціонці, яка одна із перших у регіоні зіткнулася зі спалахом ковіду.