Вчені довели користь вина при здоровому харчуванні

Читать на русском
Автор
Як вино впливає на здоров’я людини
Як вино впливає на здоров’я людини

Не варто забувати, що вино принесе користь тільки в помірній кількості.

Вчені опублікували чергову доповідь про користь вина.

Як пише Hypertension, біологи встановили, що вино — позитивно впливає на рівень артеріального тиску.

А все пов’язано з тим, що в ягодах, яблуках і грушах — продуктах з яких роблять вино, багато флавоноїдів. Ці речовини зміцнюють серцево-судинну систему і позитивно впливають на склад мікроорганізмів травного тракту людини.

Щоб перевірити свою гіпотезу, дослідники оцінили кількість і частоту вживання в їжу продуктів, багатих на флавоноїди, і виміряли число Parabacteroides — кишкових бактерій, що розщеплюють флавоноїди.

В результаті експерименту вдалося встановити, що ті, хто споживав більше вина, мали більш низький рівень систолічного артеріального тиску, а також більшу різноманітність кишкового мікробіома, ніж учасники, які брали участь у своєму раціоні меншу кількість продуктів з флавоноїдами.

Відзначається, що вчені досліджували не всі продукти і напої з флавоноїдами. Велику увагу приділяли ягодам та червоному вину.

При цьому не варто забувати, що вино треба вживати в помірних кількостях — не більше однієї порції в день для жінок та двох — для чоловіків.

Нагадаємо, "Телеграф" публікував матеріал про шкоду консервованих продуктів.