Дружив із Галкіним і прославився завдяки "Аншлагу": що говорить про війну уродженець Дніпра Сергій Дроботенко

Читати російською
Автор
Новина оновлена 03 жовтня 2024, 14:31

Наразі артист виступає на сцені набагато рідше, ніж раніше

Російська передача "Аншлаг" зробила популярними багатьох артистів, у тому числі й українців. Наприклад, Геннадія Вєтрова, який був родом із Донецької області, а також Сергія Дроботенка, який народився у Дніпрі.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз перебуває гуморист і як був його творчий шлях. Також ми дізналися, чи Сергій Дроботенко говорить про війну, розв’язану Російською Федерацією.

Як Сергій Дроботенко став популярним

Відомий гуморист, жарти якого подобалися мільйонам глядачів, народився у 1969 році в Дніпропетровську, але у віці трьох років його родина переїхала до Омська. Там він закінчив школу, вступив до інституту на факультет "автоматика та телемеханіка". Але влітку 1988 року Дроботенко призвали до армії й він служив у танкових військах. Проте у 1989 році був достроково звільнений у запас для продовження навчання.

Артист під час студентства став виступати на сцені та став капітаном команди КВК в Омську, але серйозних успіхів хлопці не змогли досягти. У 1992 році Сергій почав працювати викладачем у залізничному ліцеї, а через рік пішов діджеєм на радіо.

Сергій Дроботенко прославився у Росії /https://www.facebook.com/sdrobotenko/

Дроботенко хотів стати популярним та почав активно працювати над собою, щоб потрапити на телебачення. Він закінчив школу-студію акторської майстерності й у 1996 році в Омську дав свій перший концерт. У 1998 році він переїхав до Москви, жив у гуртожитку та передав касети своїх виступів Регіні Дубовицькій та Євгену Петросяну. І через півроку Петросян йому зателефонував і запросив у випуск "Сміхопанорами" на Першому каналі.

З того моменту кар’єра Дроботенко почала розвиватися, він брав участь у різних програмах та конкурсах, займаючи призові місця. Незабаром його взяли на посаду сценариста "Аншлагу", а потім він сам почав виступати у програмі, яка й принесла йому масову популярність.

Сергій Дроботенко був зіркою "Аншлагу" /https://www.facebook.com/sdrobotenko/

Гуморист познайомився на одному з виступів із Максимом Галкіним, який на той момент уже був успішним. Галкін позичив у Сергія щітку для чищення одягу і вона йому настільки сподобалася, що Дроботенко вирішив її подарувати йому. З такого презенту і розпочалася їхня дружба.

Сергій Дроботенко дружив із Максимом Галкіним /https://www.instagram.com/s.a.drobotenko

Разом із Галкіним вони виступали на "розігріві" у Задорнова, Дроботенко часто бував у гумориста та Алли Пугачової в гостях та ЗМІ писали, що Сергій навіть вибився у "улюбленці" Примадонни. У квітні 2022 року, коли їхня родина виїхала до Ізраїлю, Дроботенко писав Пугачовій та вітав її з днем народження і навіть присвятив вірші "Озеро надії".

Сергій Дроботенко та Алла Пугачова /https://www.instagram.com/s.a.drobotenko

Де зараз Сергій Дроботенко і що говорить про війну

Відомий гуморист залишився жити в Росії та продовжує виступати, хоча на сцені він є рідкісним гостем. Можливо, через те, що жанр, у якому виступає Дроботенко, став менш популярним. На листопад 2024 року у кількох містах Росії заплановано його концерти.

Сергій Дроботенко продовжує виступати у Росії /https://www.instagram.com/s.a.drobotenko

Щодо війни в Україні, то Дроботенко за три роки ніяк із цього приводу не висловився. Він не виступав проти російської влади й на початку війни не виїжджав за межі Росії.

Сергій Дроботенко мовчить про війну /https://www.instagram.com/s.a.drobotenko

Гуморист має сторінку в Facebook, але він не веде її з березня 2022 року. Публікацій на політичні теми там нема. Також Дроботенко має Instagram, де він періодично публікує свої фотографії. У вересні він відсвяткував у Туреччині свій 55-річний ювілей.

Сергій Дроботенко відзначив день народження у Туреччині /https://www.instagram.com/s.a.drobotenko

"Телеграф" писав раніше, де зараз зірка "Аншлагу" Клара Новікова. Ми дізналися, що артистка, яка народилася у Києві, говорить про війну.