В Україні виявили ще п’ять випадків "Омікрону": які області у зоні ризику

Читать на русском
Автор
1699
Омікрон поширюється Україною
Омікрон поширюється Україною. Фото Відкриті джерела

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що деякі інфіковані були за кордоном

Поки у світі говорять про потенційну небезпеку штаму "Омікрон" та загрозу інсультів навіть у дитячому віці, в Україні ця мутація продовжує набирати обертів. Про п’ять нових випадків станом на ранок повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Відповідно до його посту на сторінці у "Фейсбуці", перший випадок "Омікрону" в Україні підтвердився у Головній референс-лабораторії ЦГЗ. П’ять нових випадків діагностували в Інституті епідеміології та інфекційних захворювань ім. Громашевського.

Якщо говорити про "географію" хвороби, то "Омікрон" виявили у двох киян та двох мешканців Київської області. Крім того, цей штам коронавірусу вже є у Львові та Дніпрі — по одному випадку.

Наразі медпрацівники встановлюють, де могли заразитися українці та з ким перебували в контакті. Вже вдалося з’ясувати, що троє людей незадовго до цього були за кордоном: у Німеччині, Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратах.

Раніше "Телеграф" писав, що у вакцинованих пацієнтів при зараженні Омікроном виявляються шлункові симптоми — від втрати апетиту до блювоти. Також нагадаємо, що всі щеплені від коронавірусу у 2021 році українці зможуть пройти повторний курс імунізації у 2022 році.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.