"Через два тижні буде складно всім": доктор озвучив невтішний прогноз по коронавірусу в Україні

Читать на русском
Автор
1510
Доктор прогнозує близько 5000 госпіталізацій в добу
Доктор прогнозує близько 5000 госпіталізацій в добу. Фото Відкриті джерела

Жиравецький каже, що протокол лікування від коронавірусу штаму "Дельта" спрацьовує гірше, тому кількість госпіталізацій збільшиться

Не виключено, що найближчим часом кількість госпіталізацій, за якими зараз "лідирує" Харківщина, досягне цифри в 5000 осіб на добу.

Таку думку висловив головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

За його словами, хвиля коронавірусу цієї осені буде куди могутнішою, ніж за той же період минулого року.

"Лікування вдома на цей раз працює в рази слабкіше, тому буде більше госпіталізацій, ми ще можемо побачити через тиждень і 5000 за добу, якщо не зупинимо поширення вірусу", — говорить експерт.

За його словами, протокол домашнього лікування в 2021 році вже не спрацьовує так ефективно, як рік тому, тому єдиний шанс для хворих часто — стаціонар.

"Якщо ми не прокинемося, вже через два тижні буде складно всім, але найважливіше те, що частину людей ми вже не зможемо повернути, вони підуть назавжди, а могли б ще продовжувати радіти життю", — нарікає доктор, закликаючи вакцинуватися і дотримуватися всіх правил карантину.

Раніше ми повідомляли, що хвороби серця та інсульт, які є одними з найпоширеніших причин смерті в світі, можуть бути викликані перенесеним коронавірусом навіть через рік після хвороби.