ВООЗ назвала новий спосіб зараження COVID-19
- Автор
- Дата публікації
- Автор
В організації повідомили, що новий коронавірус можуть переносити домашні тварини.
Вірус SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19, подолав видовий бар'єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря, це могла бути і домашня, і дика тварина.
Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ).
"Відповідно до даних ВООЗ вірус, який викликає захворювання COVID-19 називається SARS-CoV-2. Найбільш імовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар'єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано", - говорится в повідомленні.
Кількість жертв коронавіруса перевищило 2700 осібВ цілому коронавіруси дуже стабільні в замороженому стані, згідно з дослідженнями інших коронавірусів, які показали виживання до двох років при -20° C.
Дослідження, проведені на SARS-CoV і MERS-CoV, показують, що ці віруси можуть зберігатися на різних поверхнях протягом декількох днів в залежності від комбінації параметрів, таких як температура, вологість і світло. Наприклад, при температурі охолодження (4°C) MERS-CoV може залишатися життєздатним до 72 годин.
"Сучасні дані про інші штами коронавірусів показують, що, хоча коронавіруси, мабуть, стабільні при низьких і заморожуючих температурах протягом визначеного періоду, гігієна харчових продуктів і належні методи забезпечення безпеки харчових продуктів можуть запобігти їх передачі через продукти харчування", - заявили в МОЗ.
Коронавірус COVID-19 вже дібрався до Естонії"Зокрема, коронавіруси є термолабільними, що означає, що вони чутливі до нормальної температури приготування (70°C). Тому, як правило, слід уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. З сирим м'ясом, сирим молоком або сирими органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирої їжі", - додали в міністерстві.