Які основні якості діти наслідують від батька

Автор
Які основні якості діти наслідують від батька

6 речей, які діти успадковують від тата, про які ви не підозрювали.

Де б ви були без батька? Якщо вам пощастило, і він все ще є у вашому житті, або навіть якщо ваш час з ним на Землі підійшов до кінця, немає сумнівів у тому, що ваш досвід підкорення цього світу без нього був би не такий повний.

Як ми дізнаємося, як правильно зав'язати взуття? Або їздити на велосипедах без тренувальних коліс? На кого б ви кричали, щоб той перестав розповідати жахливі жарти, навіть якщо вони смішні? Хто нас підкидав високо в небо в дитинстві, в кінці кінців?

Тривожна істина полягає в тому, що за останні кілька десятиліть роль батька сильно змінилася. У 1960-ті роки було незвично зростати у сім'ї з одним з батьків - лише 10% дітей були виховані тільки мамами.

Сьогодні ж до 40% дітей виховуються в основному їх матерями.

Як стати хорошим батьком: дієві поради

За статистикою, діти, які росли без батька, рідше стають багатими, гірше вчаться і навіть мають менший словниковий запас, ніж діти, чиї папи поруч! Не кажучи вже про наслідки для загального емоційного і духовного здоров'я.

Ми любимо супермам, їх неймовірну любов і жертви, на які вони щодня йдуть заради своїх чад. Але сьогодні ми хочемо трохи поговорити про батьків, досліджуючи тільки те, який вплив вони справляють на вас... через ДНК.

6 рис, які ви наслідуєте від свого батька:

1. Генетичні мутації.

У дослідженні, проведеному в 2015 році в Nature Genetics, вчені зрозуміли, що те, наскільки виражені тисячі різних генів у мишей, залежало від того, від якого батька вони прийшли. Приблизно 60% генів батьків були більш виразними, ніж матері.

Якщо ви наслідуєте генетичну мутацію від свого батька, це набагато більш імовірно виявиться, ніж якщо ви наслідуєте її від своєї матері. Це пояснює багато інших цікавих фактів у цьому списку.

2. Ваша стать.

Це одна з найбільш відомих речей, які папи передають своїм дітям для тих, хто знає що-небудь про генетику.

Немовлята отримують комбінацію хромосом від обох батьків, але у жінок тільки Х-хромосоми, і тому вони можуть передавати статеву хромосому «X» своїм нащадкам.

У чоловіків хромосоми «XY», і тому вони можуть перейти на хромосому «Х» (яка в парі з іншим «Х» зробить дівчинку), або передати хромосому Y (яка зробить хлопчика).

Це також означає, що будь-які гени, «написані» на Y-хромосомі, можуть надходити тільки від вашого батька. (Це пояснює інші факти!)

3. Ваш ризик серцевих захворювань.

На жаль, не всі генетичні матеріали – це лише визначення того, чи отримуєте ви мамин ніс, підборіддя вашого батька або знамените божевільне руде волосся вашого діда.

Доведено, що наявність дітей збільшує тривалість життя

Чоловіки, які несуть хромосому «Y», на 50% частіше страждають серцевими захворюваннями і можуть передати це своїм синам (не дуже хороші новини). Але, оскільки він зустрічається тільки на Y-хромосомі, папи не можуть дати такий же ризик своїм дочкам.

4. Психічне здоров'я.

Старші чоловіки, які страждають на шизофренію або СДУГ, з більшою ймовірністю передадуть це своїм дітям. Цікаво, що це відбувається з батьками у віці з-за того, як їх ДНК змінюється з віком.

ДНК, яку матері передають своїм дітям, не змінюється з часом.

5. Криві зуби... або хороше стоматологічне здоров'я.

Ще одні погані новини, джентльмени. Батьківські гени здоров'я зубів виражені більше, ніж у вашої мами. Але це може бути добре.

Якщо твоїй мамі доводилося носити брекети, а зуби твого батька в ідеальному стані донині, тобі навряд чи знадобиться стоматологічне втручання.

6. Безпліддя.

На щастя, безпліддя не обов'язково змушує людей відмовлятися від батьківства.

Але батьки, які зачати тільки після лікування ЕКО, повинні знати, що їхні власні сини, швидше за все, також будуть боротися з безпліддям.