4 корисних способи виховати сина, який поважатиме жінок

Автор
4 корисних способи виховати сина, який поважатиме жінок

Поради, як виховати хлопчиків, які поважатимуть дівчат.

Батьки повинні виховувати дітей так, аби ті поважали та визнавали переваги іншої людини. Зокрема, повага до жінок пов’язана зі слабкістю і чутливістю прекрасної половини людства.

Психологи наголошують, що у виховному процесі потрібно відійти від ґендерної приналежності та пояснювати дитині, що кожна людина заслуговує гарного ставлення до себе.

Навчіть шанобливо говорити про жінок

Завжди потрібно говорити про жінок з повагою, уникаючи нецензурної лексики чи образ. Окрім того, продемонструйте повагу до жінок старшого віку у вашій родині за принципом, що жінки мають цінність у своїй мудрості.

Покажіть, що всі жінки можуть досягти успіху

Коли кажете дітям про те, як працюють жінки, розкажіть і про те, що вони досягають успіху так само, як і чоловіки.

Покажіть, що варто вірити у власні здібності. Незалежно від того, працює жінка поза домом чи ні, сини повинні бачити, що вони мають вибір.

Заохочуйте емоції сина

Занадто часто хлопців хвалять за їх досягнення, а не за те, як вони поводяться зі своїми друзями. Натомість дівчата отримують похвалу за свій зовнішній вигляд та співпереживання, а не за їхні досягнення.

Щоб привести це в рівновагу, важливо розвивати здатність дитини до самовираження та самоаналізу. Наприклад, запитайте сина про те, що вони думають про жінок та як вони ставляться до певних речей.

Повинна бути велика участь тата у вихованні

Наскільки це можливо, залучайте батьків до повсякденної роботи, щоб донести до своїх синів, що тато поважає маму.

Що потрібно знати жінці про розлученого чоловіка

Показуйте все на своєму прикладі. Почати можна з буденних речей: нехай батько покаже сину, як піклується про маму, відкриває їй двері, подає руку та говорить компліменти тощо.