Як поговорити з дитиною на делікатну тему, таку як расизм

Автор
530
Як поговорити з дитиною на делікатну тему, таку як расизм

Батьки зобов'язані говорити з дітьми на досить делікатні теми. Серед складних тем для бесіди є расизм.

Перед тим, як починати розмову, переконайтеся, що ви знаєте достатньо

Расизм – це та тема, в якій неможливо все знати. Тому перед тим, як приступити до розмови, почитайте про це більше, подивіться новини, дізнайтеся розповіді жертв расизму в соцмережах, погляньте на ситуацію іншими очима.

Скажіть малечі, що всі люди належать до одного біологічного виду, а різні відтінки шкіри пов'язані тільки з генетичним спадком. Всі люди однакові, незалежно від кольору шкіри.

До прикладу, нагадайте, що минулого тижня ви купили в магазині яйця білого кольору, а на цьому тижні – упаковку коричневих яєць. Адже вони були однаковими всередині.

Ми завжди помічаємо, що один – темношкірий чоловік, а інший – білий. Але в цьому немає нічого поганого. Важливо пояснити дитині, що ці відмінності не повинні сприяти знущанням чи приниженням представників інших рас.

Скажіть, що темношкірі люди часто стикаються з расизмом, але ви повинні протистояти цій тенденції і допомогти людям, яких пригноблюють.

Не забувайте про вік дитини

Якщо ви виховуєте маленьку дитину, їй буде важче зрозуміти і обробити отриману інформацію. Тому потрібно пояснити йому все максимально просто: що деякі люди поводяться нешанобливо щодо інших тільки через колір шкіри.

Якщо у вас більш доросла дитина, він, напевно, бачив в житті чи по телевізору людей, які мають інший колір шкіри. У цьому випадку запитайте, що дитина відчуває з цього приводу, як ставляться до цього.

Меган Маркл та принц Гаррі заявили про небажання бути королівською сім'єю

Відповідайте чесно на запитання дитини

Діти завжди всім цікавляться, тому вони будуть ставити додаткові питання. Відповідайте на них чесно, якщо не знаєте – можете пошукати відповідь разом.