Як доглядати за шкірою обличчя взимку: корисні поради, як уникнути лущення та почервоніння

Читать на русском
Автор
2933
Дбати про шкіру обличчя потрібно не лише косметичними засобами, а й зсередини
Дбати про шкіру обличчя потрібно не лише косметичними засобами, а й зсередини. Фото pexels.com

Взимку шкіра зневоднюється, стає тьмяною і втрачає еластичність.

Щоб почуватися взимку себе максимально комфортно та захищено, особливо на вулиці в мороз, недостатньо просто сховатися за шапкою та шарфом, про стильні варіанти яких ми також писали раніше. Турботи та догляду в зимовий час вимагає і наше обличчя. Що робити, і як доглядати шкіру обличчя взимку, щоб вона пройшла без наслідків для організму — читайте далі.

Через різкі перепади температур, шкіра стає більш сухою, стягнутою, постійно лущиться і доставляє чималий дискомфорт, пише lifehacker. Щоб уникнути цього, або хоча б звести подібні наслідки до мінімуму, варто дотримуватися простих порад та рекомендацій.

Як доглядати за шкірою обличчя взимку

  • Пийте вдосталь води, щоб заповнювати нестачу рідини в організмі.
  • Слідкуйте за харчуванням, адже здоровий та збалансований раціон має величезний вплив на стан шкіри. Уникайте надмірно жирної їжі та продуктів з великим вмістом цукру.
  • Не забувайте про вітаміни, особливо подбайте про отримання вітаміну D.
  • Вмивайтеся правильно — ніякої гарячої води, жодного мила з високим вмістом лугу; щадні засоби для очищення особи; вибирайте засоби для чищення без вмісту спирту і сульфатів, не тріть обличчя і відмовтеся від скрабів.
  • Підберіть відповідний сезону зволожувальний крем. У його складі мають бути сечовина, гліцерин, гіалуронова кислота, силікон, сорбіти, олії.
  • Доглядайте шкіру потрібно не лише вдень, а й уночі.
  • Подбайте про губи та шкіру навколо очей — користуйтеся гігієнічною помадою або бальзамом, уникайте матових помад, не облизуйте губи на морозі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як скоротити витрати електрики взимку, а також як підготувати себе до блекаутів.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.