Блогерам на замітку: TikTok почав тестувати нову функцію для користувачів, що тепер зміниться

Читать на русском
Автор
1067
Зміни в застосунку
Зміни в застосунку. Фото Колаж "Телеграф"

Оновлення може створити конкуренцію для YouTube

Популярний застосунок TikTok тестує нову функцію для своїх користувачів. Соцмережа хоче дозволити людям завантажувати ролики, які триватимуть до 30 хвилин. Це свідчить про відхід від звичного формату, який і зробив платформу відомою на весь світ.

Про це повідомило видання TechCrunch. Нову опцію помітив консультант із соціальних мереж Метт Наварра у бета-версії застосунку.

За словами консультанта, функція доступна у бета-версії саме на системі iOS і лише у Великій Британії. Втім, деякі користувачі кажуть, що помітили нову опцію і на Android.

Піднявши обмеження з 15 секунд до хвилини, TikTok пізніше розширив його до трьох хвилин, а потім до 10 хвилин . TikTok почав тестувати 15-хвилинний ліміт завантаження відео кілька місяців тому. Водночас оновлення із відео до 30 хвилин може створити конкуренцію для YouTube.

Останні кілька років стерли межі між двома відеоплатформами, оскільки TikTok використовує довші відео, а YouTube використовує коротші відео за допомогою Shorts.

Як і у випадку з попереднім розширенням обмеження часу, нове обмеження дасть творцям ще більше часу та гнучкості, коли вони зможуть ділитися такими речами, як кулінарні рецепти, посібники з краси, освітній контент і комедійні скетчі. Однак новий 30-хвилинний ліміт відкриє новий тип вмісту, який не був можливим із попередніми лімітами часу, а саме можливість завантажувати повні епізоди телевізійних шоу.

Раніше "Телеграф" писав, що Seagate показали новий жорсткий диск на 30 терабайтів. Технологія дозволить до 2028 року робити HDD на 50 та більше терабайтів.