Деякі пацієнти вже перебувають на ШВЛ: у Києві стрімко зростає захворюваність на COVID-19

Читать на русском
Автор
1099
Ілюстрація Новина оновлена 10 вересня 2024, 10:17
Ілюстрація. Фото Колаж "Телеграфу"

Частина хворих перебуває у тяжкому стані

У столиці фіксується значне зростання кількості хворих на коронавірус. За два тижні серпня вже захворіло 1 283 особи, з них — 174 дитини.

Також у геометричній прогресії зростає кількість госпіталізованих, серед яких вже з’являються хворі, які потребують підтримки апаратів ШВЛ. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

У Києві стрімко зростає захворюваність на COVID-19. За інформацією фахівців, у червні в столиці було зафіксовано 199 випадків захворюваності на коронавірус, а в липні — на початку серпня — 1 660 клінічно підтверджених випадків. Усього ж за другий тиждень серпня вже встигло захворіти 1 283 особи, з них — 174 дитини.

Валентина Гінзбург зазначає, що у більшості випадків хвороба протікає без суттєвих ускладнень. Але незважаючи на це, у столиці вже фіксуються пацієнти, які потребують підтримки апаратів ШВЛ.

На тлі цього фахівці просять киян свідомо ставитися до свого здоров’я та при виникненні перших симптомів нездужання звертатися за медичною допомогою та протестуватися на COVID-19.

"Хворий, який не надто страждає від симптомів, "списує" їх на втому, звичайний нежить, навіть на алергічні реакції через цвітіння амброзії, наприклад. А тому продовжує жити соціально активним життям, працювати, а отже, поширювати COVID", — наголосила Валентина Гінзбург.

Вона закликала користуватися захисними масками, антисептиками для рук, уникати місць скупчення людей і контакту з людьми із симптомами застуди, тощо.

"Обов’язково залишайтеся вдома, якщо почуваєтеся недобре. Вкотре нагадую – навіть головний біль, невеличкий нежить або загальне погіршення самопочуття можуть бути симптомами COVID. Це стосується і дорослих, і дітей. Протестуйтеся. Зверніться до лікаря. Із таким відповідальним підходом ви не лише убезпечите себе від ускладнень хвороби, а й не наражатимете на небезпеку людей навколо", – наголосила Валентина Гінзбург.

Нагадаємо, що на початку серпня в Україні вже було зафіксовано перший випадок захворювання на новий штам коронавірусу FLiRT.

За два дні стало відомо про першу смерть від цього типу ковіду в Україні. Жертвою став пацієнт із Івано-Франківщини.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.