У київському дитячому садку стався спалах небезпечної інфекції: подробиці

Читати російською
Автор
Новина оновлена 16 липня 2024, 16:41

Серед хворих, на щастя, немає дітей

У Києві було зафіксовано три випадки захворювання на сальмонельоз серед працівників одного з приватних дошкільних дитячих закладів. Харчові продукти доставлялися сюди кейтеринговою компанією.

За цим фактом проводиться розслідування. Про це повідомили у прес-службі Головного управління "Держспоживспоживслужби" у Києві.

Так, "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" повідомив головне управління "Держспоживспоживслужби" про реєстрацію трьох випадків захворювання на сальмонельоз серед співробітників одного зі столичних дитячих садків. Наголошується, що до дошкільного закладу продукти харчування доставляла кейтерингова компанія.

У зв’язку з цією інформацією фахівці "Держспоживспоживслужби" провели позапланові заходи державного нагляду (контролю) потужностей операторів ринку, відібрали проби води, зробили санітарно-гігієнічні змив з об’єктів навколишнього середовища та провели бактеріологічні дослідження персоналу на носійство кишкових інфекцій.

За результатами проведеного контролю та з метою локалізації спалаху, було вирішено тимчасово заборонити виробництво та обіг харчових продуктів кейтеринговій компанії, яка постачала продукти до дитячого садка.

Епідеміологічне розслідування за цим фактом триває. На щастя, ніхто з вихованців дошкільного закладу сальмонельозом не заразився.

Для довідки: Сальмонельоз — це гостра кишкова інфекція тварин і людин, що викликається кишковими бактеріями роду сальмонели і характеризується переважно розвитком інтоксикації та ураженням шлунково-кишкового тракту.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві зростає кількість скарг на шумове забруднення, спричинене роботою електрогенераторів. Лише за червень 2024 року надійшло 39 офіційних звернень громадян із цього приводу.