Українські голуби принесли: поява особливо небезпечної хвороби в росії сколихнула мережу

Читать на русском
Автор
12477
Частина росіян серйозно побоюється української "біозброї"
Частина росіян серйозно побоюється української "біозброї"

"Нульовою" пацієнткою стала 50-річна мешканка Ставропольського краю

На території російської федерації було виявлено перший у 2022 році випадок захворювання на сибірку. Жителька станиці Рождєствєнської, що у Ставропольському краї, обробила тушу бика без необхідного захисту та підхопила небезпечне захворювання. Найцікавіше те, що навіть у цій проблемі росіяни змогли звинуватити українців.

Подробиці про виявлений випадок виразки повідомляють росЗМІ. А ось реакцію соцмереж на інцидент уважно досліджував "Телеграф", зібравши найкращі жарти та припущення в одному матеріалі.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

50-річну пацієнтку звуть Сіядат, і вона спочатку після появи початкових симптомів — нариву на пальці — не зверталася до лікарні. Але після того, як біль у кінцівці почав турбувати все більше, росіянка вирішила все ж попросити поради у місцевих медиків.

Проведені аналізи діагностували у любительки "покопатися" у бичачих нутрощах сибірку (сибірську виразку). Поки що жінка перебуває в інфекційному відділенні лікарні, лікарі кажуть, що її стан є задовільним. При цьому, звичайно ж, російська влада традиційно запевняє, що переживати абсолютно нема про що.

Але поки офіційно росіян закликають не панікувати, користувачі мережі вже шукають "справжні" причини захворювання. Серед них чимало звинувачень у бік українських "біолабораторій", голубів-рознощиків і, звичайно ж, американського уряду. Заради справедливості зауважимо, що жартома подібні ідеї вкидають у російський інформпростір і самі українці.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що на території окупованого Маріуполя через влаштований росією геноцид місцевого населення може очікуватися спалах не менш небезпечної холери.

Наше видання спеціально поспілкувалося з лікарем-інфекціоністом, щоб знати про симптоми та можливість протистояти цьому захворюванню.