Оригінальний рецепт Великодньої Паски з мигдалем

Автор

Ділимося рецептом приготування смачної та дещо незвичної для наших господинь паски з мигдалем, яка неодмінно стане окрасою вашого великоднього столу. Готуйте та смакуйте!

Випікання пасок до Великодня — відповідальне завдання для кожної господині. Деякі обирают класичний рецепт паски і вже доводять його до довершеного смаку та вигляду. Іншим же хочеться проявити індивідуальність навіть в такому процесі, як приготування великодньої паски, і вони випікають панеттоне та коломбо, або ж шукають інші цікаві рецепти пасок до свята.

Якщо ви відносите себе саме до таких кулінарних ентузіастів, обов'язково спробуйте цей простий рецепт смачної паски з глазур'ю із додаванням мигдалю, цедри та темного шоколаду.

Паска з мигдалем: рецепт приготування

Інгредієнти для великодньої паски:

  • Молоко — 3/4 склянки
  • Пшеничне борошно — 1,5 склянки
  • Сухі дріжджі — 10 г
  • Цукор — 1/2 склянки
  • Сіль — дрібка
  • Апельсин — 1 шт.
  • Родзинки — 75 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Мигдаль — 30 г
  • Гіркий шоколад — 100 г
  • Вершкове масло — 150 г

Покроковий рецепт приготування паски:

  1. З'єднайте дріжджі з теплим молоком. Додайте 1/2 склянки борошна і перемішайте до однорідної констистенції. Залиште на годину, щільно накрив тканиною або рушником.

  2. Очистіть від цедри апельсин. Шкірку можна зрізати соломкою або натерти на дрібній тертці, відставте на деякий час. З апельсину вичавіть сік.

  3. Розтопіть темний шоколад на водяній бані.

  4. Змішайте борошно з сіллю, вершковим маслом, цукром, яйцем, апельсиновим соком і остиглим розтопленим шоколадом.

  5. Замісіть тісто та залиште його відпочити десь на годину.

  6. Добре промийте родзинки та обдайте окропом, ненадовго замочіть у воді. Злийте воду та ретельно обсушіть родзинки паперовою серветкою.

  7. Вмішайте в тісто родзинки та цедру апельсина.

  8. Змастіть поверхню форми для випікання пасок та перекладіть до неї тісто. Залиште на 20 хвилин.

  9. Очистіть мигдаль. Для цього, як і родзинки, обдайте мигдаль окропом і замочіть його у воді на 10-15 хвилин.

  10. Просушіть мигдаль, прикрасьте ним верх паски і поставте її випікатися на 40-50 хвилин в розігріту до 200°С духовку.

  11. Перед тим як діставати великодню паску, дайте їй вистигнути.

Тепер у вас є чудовий рецепт, як можна приготувати смачну паску з мигдалем, цедрою та темним шоколадом до Великодня. Насолоджуйтесь!

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Веселі яйця: 27 ідей, як цікаво розмалювати великодні яйця з дитиною

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Поробки для дітей на Великдень: пасхальні ідеї для садочка і школи

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Великодні смс: короткі привітання з Паскою