Оригінальний рецепт Великодньої Паски з мигдалем
- Автор
- Дата публикации
- Автор
Ділимося рецептом приготування смачної та дещо незвичної для наших господинь паски з мигдалем, яка неодмінно стане окрасою вашого великоднього столу. Готуйте та смакуйте!
Випікання пасок до Великодня — відповідальне завдання для кожної господині. Деякі обирают класичний рецепт паски і вже доводять його до довершеного смаку та вигляду. Іншим же хочеться проявити індивідуальність навіть в такому процесі, як приготування великодньої паски, і вони випікають панеттоне та коломбо, або ж шукають інші цікаві рецепти пасок до свята.
Якщо ви відносите себе саме до таких кулінарних ентузіастів, обов'язково спробуйте цей простий рецепт смачної паски з глазур'ю із додаванням мигдалю, цедри та темного шоколаду.
Паска з мигдалем: рецепт приготування
Інгредієнти для великодньої паски:
- Молоко — 3/4 склянки
- Пшеничне борошно — 1,5 склянки
- Сухі дріжджі — 10 г
- Цукор — 1/2 склянки
- Сіль — дрібка
- Апельсин — 1 шт.
- Родзинки — 75 г
- Яйце — 1 шт.
- Мигдаль — 30 г
- Гіркий шоколад — 100 г
- Вершкове масло — 150 г
Покроковий рецепт приготування паски:
-
З'єднайте дріжджі з теплим молоком. Додайте 1/2 склянки борошна і перемішайте до однорідної констистенції. Залиште на годину, щільно накрив тканиною або рушником.
-
Очистіть від цедри апельсин. Шкірку можна зрізати соломкою або натерти на дрібній тертці, відставте на деякий час. З апельсину вичавіть сік.
-
Розтопіть темний шоколад на водяній бані.
-
Змішайте борошно з сіллю, вершковим маслом, цукром, яйцем, апельсиновим соком і остиглим розтопленим шоколадом.
-
Замісіть тісто та залиште його відпочити десь на годину.
-
Добре промийте родзинки та обдайте окропом, ненадовго замочіть у воді. Злийте воду та ретельно обсушіть родзинки паперовою серветкою.
-
Вмішайте в тісто родзинки та цедру апельсина.
-
Змастіть поверхню форми для випікання пасок та перекладіть до неї тісто. Залиште на 20 хвилин.
-
Очистіть мигдаль. Для цього, як і родзинки, обдайте мигдаль окропом і замочіть його у воді на 10-15 хвилин.
-
Просушіть мигдаль, прикрасьте ним верх паски і поставте її випікатися на 40-50 хвилин в розігріту до 200°С духовку.
- Перед тим як діставати великодню паску, дайте їй вистигнути.
Тепер у вас є чудовий рецепт, як можна приготувати смачну паску з мигдалем, цедрою та темним шоколадом до Великодня. Насолоджуйтесь!
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Веселі яйця: 27 ідей, як цікаво розмалювати великодні яйця з дитиною
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Поробки для дітей на Великдень: пасхальні ідеї для садочка і школи
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Великодні смс: короткі привітання з Паскою